Rättvis seger för Uppsala

BASKET: Uppsala kom med sportslig vind i seglen efter två enkla segrar mot Umeå och Malbas, men har tyvärr hamnat i motvind vad gäller den ekonomiska biten. Man hoppas komma stärkta ur detta och Uppsala behövs i basketligan så man får verkligen hoppas att de kan komma fram till en lösning.

Bra start på matchen av Dolphins som snabbt gör 6-0 medan Uppsala agerar lite darrigt med missade skott som följd. När Dolphins sänker en trea fram till 13-4 tar coach Kevin Gaines timeout för att försöka få stopp på Dolphins effektivitet. Helt plötsligt missar bortalaget allt i offense samtidigt som defense falerar och Uppsala kan göra 9-0 och matchen är helt jämn. Det finns bara ett lag i slutet av första quartern då Uppsala gör 17-2 och man vinner quartern med 21-15.

Det blir en galen scenförändring och Uppsala kan fortsätta att briljera och gör snabbt 5-0 till 26-15, men då tar coach Adnan Chuk timeout. Det är inte mycket som fungerar för Dolphins och Uppsala gör lite som man vill och är helt plötsligt 19 upp, 38-19. Hemmalaget vinner andra quartern med 21-9 och leder med 42-26 i halvtid efter att Uppsala skjutit 57% från golvet jämfört med Dolphins 31.

Strax innan starten på tredje quartern försvinner Cole Darling ur matchen på grund av skada, men Dolphins öppnar med 5-0 och det ser lite ljusare ut – men Uppsala kontrar med samma siffror. Vid 53-36 med fyra minuter kvar av quartern tar Dolphins timeout i förhoppning om att kunna störa Uppsala. Dolphins gör snabbt 7-1 och coach Kevin Gaines tar timeout, men man hinner sänka en trea innan quartern är över som vinns av Dolphins med 17-15 och det är 14 ned, 43-57, inför avslutningen.

Dolphins är elva ner och ser ut att vara på gång då man råkar ut för en osportslig foul och Abdou Medjedoub foulas ut, vilket ger ett fempoängsspel och det ser ut som ”game over”. Dolphins närmar sig något med 1.55 minuter kvar då hemmalaget leder med 67-57 och Uppsala tar timeout. Tyvärr grinar bortaspöket Dolphins i ansiktet och Uppsala kan rättvist vinna med 73-64 efter 16-21 i den fjärde quartern.

Benny Lindblom
benny@dolphins.se

www.dolphins.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *