Yakobs Ram och Reklam ger sina kunder allt vad de behöver

Butiken trycker till stora och små företag samt till privatkunder

NORRKÖPING: Louie Balko är tryckerichef på Yakobs Ram och Reklam. Butiken finns i Norr Tull och tio personer är anställda där inom olika arbetsuppgifter som försäljning, tryckeri, grafisk design, beställning av material samt frakt av färdigt tryck till de olika företag. Han är ansvarig allt inom order, mottagning, hantering, priser, inköp, offerter samt hjälper alla kunder i Norrköping att leverera trycksaker, skyltar och allt som hör till Yakobs Tryckeri.

Funnits i tolv år

Tryckerichefen berättar för Prensa Norrköping att butiken startades för cirka tolv år sedan tillsammans med sin far Yakob. Butiken har sedan dess tillhandahållit trycksaker till små och medelstora företag.

Louie Balko är Tryckerichef på Yakobs Ram & Reklam. Foto: Wladimir Loyola

Louie Balko är Tryckerichef på Yakobs Ram & Reklam. Foto: Wladimir Loyola.

– Vi har en bred kunddatabas med många kunder registrerade här. Vi har mest vardagliga kunder som företagare och entreprenörer som behöver hjälp med att trycka, förmedla olika budskap, reklam och marknadsföring, beskriver Louie Balko.

På tal om vilka andra typer av tjänster som tryckeriet erbjuder, svarar han följande: 

– Vi gör också layout och grafiskt design. Vi kan formge mycket till kunder när de har inget färdigt design att trycka, utan vi kan fixa ett eget tryck vare sig för logotype, flygblad och kläder. Vi kan erbjuda färdiga designer åt våra kunder, säger tryckerichefen.

Trycker även textiler

Louie tillägger också att Yakobs Ram och Reklam är en av de få tryckerier som sysslar med textiltryck i Norrköping eftersom många andra butiker lägger ner sånt.

Vad utmärker er från andra tryckerier?

– Vi har ett brett utbud av tjänster och kan leverera otroligt många saker, både från kläder till design, skyltar och små grejer som ett litet eller tusentals klistermärken. Vi uppskattas väl av våra kunder eftersom de kan komma till en plats och få allt vad de behöver, beskriver Louie Balko.

Yakobs Tryckeri finns i Norr Tull. Foto: Wladimir Loyola.

Yakobs Tryckeri finns i Norr Tull. Foto: Wladimir Loyola.

Med tanke på vilka andra typer av tjänster som Yakobs Tryckeri erbjuder berättar Louie att just nu efterfrågas mycket på kläder och textiltryck. Det går även en hel del åt skyltar, fönster, visitkort och foldrar samt vardagliga artiklar.

Vilken är den största kundkretsen?

– Små och mellanstora företag. Alltså såna som inte har råd att trycka i stora mängder utan enskilda saker på olika sätt och mängder. Med andra ord, de mindre kunder är smidigare för oss, tycker han.

Kommer att finnas under många år till

Enligt Louie Balko, fördelarna med att finnas centralt som i Norr Tull är att det finns otroligt mycket trafik utanför butiken som är bra för att kunna marknadsföra sig, vilket är en samlingspunkt i området.

– Med åren har vi blivit mycket kända efter att ha funnits här i över tolv år och vi är här för att stanna med tanke på att vi kommer att finnas i många år till här, menar tryckerichefen till vårt tvåspråkiga nättidning.

Louie Balko avrundar genom att göra en inbjudan till kunder som inte varit i butiken tidigare. Han ber dem att gärna komma och besöka tryckeriet så de får de tjänster de behöver, där de får både kvalité och god service:

– Alla är välkomna som vill trycka stora som små saker. Vi ramar in tavlor också. Vi är en av de få butikerna som finns kvar i stan och det är bara att komma in. Vi välkomnar både privata kunder och företag som behöver hjälp med olika saker. Kom in och fråga bara!

Wladimir Loyola – wladimir.loyola@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *