Förlust för Hästen mot AIK

Det var två segerlystna lag som gav sig ut på Hovets is under måndagskvällen

ISHOCKEY: Hemmalaget hade ett litet övertag under inledningen av den första perioden, man fick spela kvällens första powerplay men där lyckades man inte fullt ut samtidigt som Vita Hästen försvarade sig på ett bra sätt medans Tobias Liljendahl satt i utvisningsbåset.
 
Hästen fick spendera en stor del av perioden i egen zon och Pontus Sjögren testades vid flera tillfällen men både han och resten av laget stod pall för pressen. Efter drygt sexton minuters spel var hemmalaget nära att ta ledningen men Jesper Bratts skott tog i ribban och närmare än så kom varken AIK eller Vita Hästen ett mål i den första perioden.
– Vi vill ha lite mer fart på forwards, de behöver kunna få ner pucken i anfallszon och behålla den där, löd tränaren Jonas Johnsons dom till Cmore efter den första perioden.
 
I den andra perioden fortsatte hemmalaget att spela bra och efter knappt fyra minuters spel kunde man ta ledningen då Daniel Olsson-Trkulja stod för ett väldigt fint mål som satte AIK i förarsätet inför fortsättningen av matchen.
 
Halvvägs in i perioden fick Vita Hästen chansen att spela med en man mer på isen och då lyckades man skapa flera farliga chanser men något mål blev det inte utan jakten på en kvittering fick fortsätta i den tredje perioden.
 
Under inledningen av den tredje perioden flyttade Vita Hästen fram sina positioner en aning och sakta men säkert blev det mer nerv och känslor ute på isen. Med lite drygt fem minuter kvar av perioden kunde gästerna skapa ett tryck (i powerplay) mot AIK-målet men den sista skärpan saknades.
 
Gästerna fick avsluta matchen i numerärt underläge vilket gjorde att man inte lyckades skapa någon direkt slutpress utan AIK kunde bevaka sin ledning fram tills slutsignalen.
 
Vita Hästen får därmed åka hem utan poäng och sikta in sig på nästa match som spelas nere i Oskarshamn på torsdag.
 
Matchfakta, AIK – Vita Hästen: 1-0 (0-0,1-0,0-0)
1-0, Daniel Olsson-Trkulja (Lindqvist, Sandberg)
Skott: 28-20 (10-3,9-8,9-9)
Utvisningsminuter: 6-8
Domare: Anders Sandahl (huvuddomare), Fredrik Bäckström & Petter Norman.
Publik: 2714 (Hovet, Stockholm)
Benjamin Lindkvist

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *