Illegal soptipp avslöjad utanför Finspång

Artikel från Njus.me

FINSPÅNG: En större samling dumpade sopor har hittats i skogarna utanför Finspång och en anmälan om grovt miljöbrott har lämnats in till polisen som inte vill uttala sig i ärendet. Vad soporna innehåller är för närvarande oklart.

 “Man ska inte skräpa ner uti naturen”. Många som växte upp på 70-talet minns säkert reklamjingeln för gröna vågen-initiativet Håll Sverige Rent. Den eller de som anlagt en illegal soptipp i skogarna utanför Finspång torde dock ha missat det budskapet. Finspångspolisen har nämligen fått in en anmälan om grov nedskräpning i samband med att en större ansamling av sopor och skräp har hittats på en plats utanför samhället.

Polisen är i nuläget förtegen om detaljerna i det hela och vill inte heller berätta om den exakta platsen för fyndet då det har inletts en utredning i ärendet. Man meddelar dock att ingen person ännu är gripen men att det finns indikationer som pekar på vem som kan vara skyldig till nedskräpningen.

Det är inte känt vad den illegala soptippen innehåller för typ av sopor, men för att ett ärende ska kunna klassas som miljöbrott krävs det att soporna skulle kunna utgöra en negativ miljöpåverkan.

Text: Göran Jacobson      –      Bild: Pixabay

https://www.njus.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *