Sportnyheter

IFK möter Östersund på söndag , Vargarna spelar semifinal mot Griparna och Hästen har börjat sina träningsmatcher.

FOTBOLL: På söndag spelar IFK Norrköping hemma mot Östersunds FK där den senaste tidens prestationer och resultat har stärkt Pekingklubben i sin väg framåt.

Östersunds FK har efter en lång sommars kvalspel avancerat till gruppspelet i Europa League. Årets inbördes möten har slutat med två hemmasegrar i Jämtland.

–Hela Östersund ställde upp bakom dom där och det är den stora skillnaden nu, att vi får vår publik bakom oss, det gör så mycket, säger Jens Gustafsson till IFKs hemsida.

I lördags besegrade IK Sleipner Rynninge IK med 1-0 på bortaplan. Samma dag, slog IF Sylvia slog Södertälje FK med 4-1 på Östgötaporten.

Assyriska spelar på måndag borta mot FC Linköpings City.

SPEEDWAY: I och med Västerviks 49–41-seger mot Griparna knep Vargarna andraplatsen framför Nyköpingslaget i tabellen, står det i Norrköpingsklubbens hemsida.
Nu väntar två ovissa semifinaler mellan Vargarna och Griparna där en finalplats mot Västervik står på spel.

BASKET: Guarden Nils Johansson, 20, väljer spel i Dolphins kommade säsong.
– En intressant spelare som vi tror kan blomma ut, säger coach Adnan Chuk till Dolphins hemsida.

ISHOCKEY: Vita Hästen spelade två matcher i lördags. Norrköpingsklubben vann först hemma över Tranås med 4-0. Trots en pigg start av TAIF blev det inget mål, istället var det Vita Hästen som tog ledningen genom August Gunnarsson och sakta men säkert började Norrköpingslaget ta över matchen allt mer, står det i Hästens hemsida.

Spelarna hade knappt hunnit hämta andan efter segern innan det var dags att ge sig ut på isen igen med hemmalaget Västervik som motståndare som lyckades besegra Hästen med 2-1.

Prensa Norrköping

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *