Manifestation för de utvisade afghaner

Runt 50 personer deltog under demostrationen

NORRKÖPING: En manifestation för att stoppa deportationer till Afghanistan ägde rum i fredags i centrala Norrköping. De drygt 50 deltagande från Göteborg och hade en dialog med Migrations-verkets huvudkontor och marscherade även till Gamla Torget för att hålla tal.

Gudrun Romeborn var en av deltagarna och höll tal inför drygt 50 närvarande demostranter:

– Demokratin är inte självklar här, utan vi måste kämpa tillsammans för den, uttalade hon i Gamla Torget där Prensa Norrköping fanns på plats och bevakade manifestationen.

– Demokratins vagga är allas rätt till en plats, fortsatte Gudrum Romeborn och argumenterade för afghanernas rätt till att stanna i Sverige.

Ett av argumenterna till att inte deportera afghanerna är de ökade antal attacker och bombningar som skett i Afghanistan. Förra veckan miste över 200 personer sina liv i sex attacker på olika platser i landet.

Deltagarna var bland annat asylsökande afghaner som är bosatta i Göteborg. Bakgrunden är en sittstrejk som inleddes i Stockholm för nästan tre månader och som spred sig över landet, bland annat till Göteborg (Källa Sverigesradio.se)

– Vi kämpar för att stoppa utvisningarna till Afghanistan, uppgav Hamid Saadat till SR.

Deltagarna åkte från Göteborg till Norrköping för att göra sin röst hörd på Migrationsverkets huvudkontor.

Migrationsverkets jurist Johanna Erlandsson har skriftligen redogjort till de demonstrerande att ““Lagstiftningen är inte generös – den ger skydd till den som är skyddsbehövande men inget mer”.

Prensa Norrköping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *