Dolphins seger mot Jämtland i Stadium Arenan

En match som var ganska jämt och hade allt fredagen den 8/12

BASKET: Det blir som väntat full fart från start där Jämtland ville ta treor i parti och minut eftersom Dolphins defense inte gav bortalaget speciellt mycket utrymme under korgen. Mitt i den första quartern gör Dolphins fem snabba till ledning 11-8 och coach Torbjörn Gehrke kallar timeout som resulterar då den där riktiga spetsen saknas hos Dolphins och Jämtland tar hem quartern med 22-19.

Dolphins startar upp med en trea för lika men Jämtland kontrar sig tillbaka i ledning och coach Adnan Chuk tar timeout. Lagen byter poäng med Jämtland oftast i knapp ledning och det tänder till lite därute. Det finns mera att hämta från Dolphins sida men man kan trots detta vinna quarter två med 26-17 och man är sex upp i halvtid, 45-39.

IMG_0140En olycklig start i i den tredje quartern för Dolphins då Jämtland snabbt gör ett run på sex poäng. Det slarvas märkvärdigt mycket i hemmalaget och Jämtland är inte sena att utnyttja detta och kan skaffa sig en klar ledning så vid 55-48 med halva quartern kvar tar Dolphins timeout. Den får spelarna att vakna till och man kan knappa in och gå förbi men Jämtland vinner quartern med 24-20 vilket ger 65-63 till Dolphins med tio minuter kvar.

Jämtland öppnar starkast men Dolphins hänger på men det känns onödigt att snacka till sig en teknisk foul i ett så pressat skede av matchen. Fem minuter kvar och Dolphins fem poäng upp, 81-76, och man fortsätter att mala på så vid 87-77 tar Jämtland timeout. Man trär i några treor men Dolphins vill ha den här matchen och kan hålla undan till 98-89 efter 33-26 i den sista quartern. Dolphins visar karaktär då man ännu en gång visar styrka i slutskedet av matchen.

IMG_0141”Jag är fantastiskt nöjd med den här segern och det visar att vi är på rätt väg trots att vi saknar Johnell Smith. Vi visste att det skulle bli tufft från början men våra yngre spelare klev fram idag och jag är mycket nöjd med dem. Jämtland missar lite straffar mot slutet i ett kritiskt skede men vi visar styrka vilket kom att avgöra matchen”,säger coach Adnan Chuk.

”Dolphins är bra och man vinner en välförtjänt seger idag och man gör det tack vare ett högprocentigt skytte och dessutom ett tufft defense. De skjuter bättre än oss och tar dessutom fler returer. I andra halvlek blir vi tveksamma och för ”platta” i laget och det är uppförsbacke sista 20 minuterna men det är små marginaler som till slut kommer att avgöra,” säger coach Torbjörn Gehrke.

DOLPHINS – JÄMTLAND 98-89 (19-22, 26-17, 20-24, 33-26)

Poäng i Dolphins: Gerry Blakes 25, Jocke Kjellbom 18, Micke Lindqvist 15, Fredrik Larsson 10, Tim Schüberg 7, Tyrell Green 7, Nils Johansson 7, Edvin Stark 6 och  Abdou Medjedoub 3.

Poäng i Jämtland: Will Paul 20, Will Walker 17, Antto Nikkarinen 14, Jaan Puidet 9, Olle Lundqvist 9, Niklas Larsson 8, Gustav Hansson 7 och Preston Purifoy 5.

Returer: 34-28
Fouls: 20-25
Turnovers: 9-8
Steals: 6-4

Publik:  773 personer

Text: Benny Lindblom
benny@dolphins.se

Film och bilder: Tomás Herrera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *