De 50 länder där flest kristna förföljs

Artikel från Inblick

Nordkorea och Afghanistan toppar organisationen Open Doors årliga lista World Watch List, som redovisar de 50 länder där förföljelsen av kristna är som störst.

Organisationen Open Doors släppte den 10 januari sin årliga lista över de 50 länder där förföljelsen av kristna är som störst, World Watch List (WWL). Listan toppas av Nordkorea och Afghanistan följt av Somalia, Sudan, Pakistan, Eritrea, Libyen, Irak, Jemen och Iran.
Två nya länder har tagit sig in på WWL, nämligen Nepal och Azerbajdzjan. I båda länderna har den inhemska förföljelsen av kristna ökat på ett markant sätt, både vad gäller såväl våld mot kristna samt polisrazzior och arresteringar av troende.

Lider martyrdöden

Rapporten från Open Doors pekar också på att många kristna på olika håll i världen led martyrdöden under perioden som rapporteringen pågick. Minst 3 066 kristna dödades för sin tros skull. Detta är en ökning med närmare 300 procent jämfört med året innan då 1 207 kristna marterades. Den nigerianska terrorsekten Boko Haram sägs enligt rapporten bära en stor del av skulden till denna ökning.
Enligt Open Doors beräkningar drabbas 215 miljoner kristna i världen av förföljelse för sin tros skull. Men förföljelsen handlar inte enbart om våld. Maldiverna är ett exempel på detta.

Inga gudstjänster

Det är väldigt sällsynt med fysiskt våld mot kristna på Maldiverna, men förföljelsen av kristna är ändå hård där. Inga gudstjänster firas på Maldiverna. Utländska kristna avstår också från att fira gudstjänst av rädsla för repressalier.
Open Doors årliga World Watch List publiceras för att öka medvetenheten om förföljelsen av kristna. Listan ger politiker möjligheten att fatta välgrundade beslut och kyrkor över hela världen kan stötta kristna som förföljs för sin tro.
Den är även en uppmaning till bön för alla förföljda kristna trossyskon.

REDAKTIONEN PÅ INBLICK

http://www.inblick.se/nyheter/2018/01/11/de-50-lander-dar-flest-kristna-forfoljs

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *