David och Linda vill tacka Herren av hela sitt hjärta

Församlingens Agapes pastorspar

Linda som är gift med David Ekerbring – pastor för församlingen Agape i Norrköping- och som är lovsångsledare gick igenom en mirakulös hjärnoperation för epilepsi. Allt har gått jättebra och hon vittnar om hur Gud var med hela familjen under processen på sjukhuset de senaste veckorna där hon uppmanar att inte ge upp och dra sig undan när det stormar för att det finns alltid en ljus morgondag.

– Under den sista och svåraste perioden slutade jag aldrig att sjunga lovsång och prisa Herren, säger Linda Ekerbring.

David och Linda tog över församlingen Agape i Norrköping för två och ett halv år sedan. Innan dess, jobbade pastorsparet i Oskarshamn på en bibelskola och besökte kyrkor runtomkring landet. Sedan kom kallelsen att jobba i Agape som föreståndare. De har fyra söner och är tacksamma till Gud att vara tillbaka i Norrköping och deras gamla församling. Dock har pastornsfrun haft epilepsi i 17 år vilket betytt en svår prövning för hela familjen. Hon opererades i november förra året och mår idag mycket bättre, något som både hon och maken kallar för ett gudomligt mirakel. De menar att Herren kan också hela med mjälp av läkarnas ingrepp. Om inte familjen Ekerbring hade levt med dessa svåra prövningar hade de inte kunnat ha den empatin för att kunna förstå andra som har det svårt. David och Linda vill ge Jesus ära och lov för att de har fått kraft att leva igenom svårigheterna och aldrig slutat att lita på Herren.

Långvarig sjukdom

Linda fick epilepsi när hon var 20 år gammal och hade den i 17 år. Den hade blivit värre och värre med åren. Tack vare ett kirurgioperation blev Linda mycket bättre från sjukdomen.

– Genom allt detta har jag sett att Jesus har varit trofast. Han har stått vid vår mitt i stormen. Vi har valt att alltid lita på Gud och hans löften, oavsett vad känslorna sagt. Det handlar inte om vad vi känner utan det handlar om ett val som har hjälpt oss att ta oss igenom. Även när känslorna varit upp och ner har vi valt att helt lita på Jesus och hans ord, förklarar Linda.

– Genom allt detta har vi upplevt Guds kraft och smörjelsen i tjänsten, samtidigt som det har varit smärtsamt på vägen. Vi ville fortsätta tjäna Gud osjälviskt. Det största tacksägelseämnet är Guds mirakulösa kraft att hjälpa oss med detta, säger David.

Tackar för Herrens hjälp

David och Linda tackar Gud för all hjälp som familjen Ekerbring fick av församlingsmedlemmarna både andligt och praktiskt.

– Vi har valt att alltid vara öppna och transparenta med detta. Vi kan inte leva med fasader utan det måste vara på riktigt. Församlingen har visat en otrolig omsorg och kärlek och levt med oss under processen. Allt har varit kärlek i praktiskt handling, som att församlingsmedlemmarna har hjälpt oss att laga mat och varit och lekt ute med barnen och gjort roliga saker, något som varit överväldigande, säger Linda.

– Välj tacksamhetens väg. Jag har aldrig någonsin tidigare i mitt liv har jag sagt ”tack Jesus!” så många gånger som de sista åtta veckorna, berättar pastornsfrun.

– Agapes enkla vision är ”Lev för andra, lev för varandra”. Det är syftet och tanken med Guds kärlek. Den är utåtriktad till alla människor, säger David Ekerbring.

Erfarenhet

För David och Linda är erferenheter också möjligheter.

– Han tröstar oss i alla våra svårigheter, så att vi med den tröst vi själva får av Gud kan trösta var och en som har det svårt. Trösta andra med den tröst vi själva har fått av Gud, hänvisar David till andra Korinthierbrevet 1:4.

Vision i Norrköping

För David och Linda har livet tillsammans med Gud varit ett äventyr. Och nästan allt de har varit med om har handlat om Gud och Hans Rike.

– Allt vi har vilar på Guds kraft och förmåga. De ser en fin och god utveckling i församlingen med en härligt momentum. Vi som församling vill påverka Norrköping och visa att Guds kraft är på riktigt. Vi vill att det blir tydligt att Guds kärlek sprider sig i och igenom Agape. Det kommer in människor hela tiden in i kyrkan. Vi som församling tror att ljuset från Jesus kommer att sprida sig som aldrig någonsin tidigare, säger David.

Budskap till läsarna

Pastorsparet ville slutligen uppmuntra läsarna av denna intervju med följande ord:

– Det finns hopp. Vi kan välja att lyda Herren i allt, säger David.

– Oavsett vilken storm eller vilka omständighet du befinner dig är Gud alltid att vara trofast och Han kommer att hjälpa och bära dig igenom allt, avslutade Linda.

Wladimir Loyola

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *