Israelkonferens med Göran Duveskog på Agape

Ägde rum lördag och söndag 2 och 3 juni

En Israelsvänlig konferens hölls i församling Agape i helgen.  Gästande föreläsare och predikant var Göran Duveskog.

Han berättade om sin missionsresa i Ukraina där 54 personer blev frälsta på tre dagar.

Göran Duveskog har bland annat skrivit boken: Israel, Miraklet vid Medelhavsländer. Boken är skrivet så läsarna får en förändrat syn på Israel.

Predikanten förklarade att Israel har varit trampat under världshistorien trots att landet varit ett ljus för mänskligheten.

  • Israel har bidragit med mycket och ändå blir de bojkottade, förklarade Göran Duveskog i sin föreläsning på Agape.

Han klargjorde även att med tanke på att två promille av världens befolkning är judar så har 25 procent vunnit Nobelpriset.

  • FN har blivit ett plattform för antisemitism, menade den israelvänlige föreläsaren inför den frikyrkliga församlingen.

Göran Duveskog pratade även om när Abraham etablerade principen om att ge tionde av allt till Melkisedek, som troligtvis var Herren själv.

Han förklarade dessutom att trots att Bibeln är den högsta auktoriteten så frågar man nu i prästutbilningarna hur man tycker och tänker själv om vissa saker.

  • Gud kommer att döma världsledarna för två saker. De första för att de har delat ”Mitt Land” som de inte hade rätt till och det andra för att de har förskingrat ”Mitt Folk”, uttryckte Göran Duveskog.

Han förklarade även att Gud ångrar inte sin gåva eller kallelse och förklarade att hedningarnas tid började när församlingen ersatte Israel som fick sin andra chans två tusen senare som mot alla odds lyckades igen bli en nation.

Wladimir Loyola

wladimir@elitcom.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *