Demostration mot Azerbajdzjans diktaturregim

Osman, Rahima and Saadat demostrerar i Stockholm
Saadat och Rahima Ahmedova demostrerar nära parlamentet.

De politiska manifestanter Saadat Husejnova, Rahima Ahmedova and Osman Ahmedov organiserade en demostration mot Azerbajdzjans diktaturregim styrd av Ilham Aliyev. Manifestationen ägde rum i Stockholm i lördags (12 september)

Saadat Husejnova, Rahima Ahmedova och Osman Ahmedov är politiska aktivister. De är också aktiva i sociala medier. Saadat och Osman har vid några tillfällen organiserat protester för politiska fångar i Sverige.

På grund av Rahima Ahmedova och Osman Ahmedovs politiska syn så har deras far Hidayat Ahmedov varit fängslad och torterad av Azerbajdzjansk regimpolisen. Hidayat Ahmedov har också förlorat sitt jobb vars liv är dessutom i fara.

  • De hotar oss om att vi kommer att bli dödade efter denna manifestation, uttrycker Osman, Rahima och Saadat.

Osman demostrerar för demokrati i Azerbaijan

Text: Wladimir Loyola
Bilder: Privat
  • Amnesty International och Human Rights har beräknat att det finns åtminstone 200 politiska fångar i Azerbajdzjan. Dessutom har ett antal politiska manifestanter blivit mördade av Azerbajdzajansk regim. Vi begär att Azerbajdjanska regimen släpper alla politiska fångar, säger Osman, Rahima och Saadat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *