Den oväntade resan – storyn om Simon Ådahls liv

BOKRECENSION: Musikern, sångaren, låtskrivaren och evangelisten Simon Ådahl kom i december 2014 ut med sin självbiografi Den oväntade resan, som han har skrivit tillsammans med frilansjournalisten Göran Jacobson. Boken är utgiven på Sjöbergs förlag.

El testigo principal del libro, un viaje inesperado, Simon Ådahl junto al autor de la biografía, el periodista freelance radicado en Norrköping, Göran Jacobson. La obra, ha sido vendida en, aproximadamente, unos 3 mil ejemplares.

Bokens protagonist av “Den oväntade resan, Simon Ådahl tillsammans med dess författaren av hans biografi, frilansjournalisten, Göran Jacobson. Boken har sålts i nästan 4 tusen exemlar sedan 6 december 2014. Foto: Jhonatan Jacobson

 Simon Ådahls liv är fyllt av komiska, dråpliga, galna och dramatiska samt inte minst övernaturliga händelser, vilket garanterar en mycket givande läsupplevelse. Boken tar sin början i Finland, där Simon föddes, och fortsätter sedan med familjen Ådahls flytt till Sverige, uppväxten i Surahammar, de framgångsrika åren med det kristna rockbandet Edin-Ådahl som bar ända till seger i den svenska Melodifestivalen 1990 med låten ”Som en vind” och lite senare den uppslitande skilsmässan från första frun som gjorde Simon så bitter på den Gud han trodde på.

 Men trots att Simon svor på att aldrig någonsin sätta sin fot i en kyrka igen hände något mycket märkligt och livsförvandlande, en natt på ett hotellrum på Teneriffa. Denna händelse ledde till att Simon Ådahl idag är Sveriges mest anlitade reseevangelist. Han besöker kyrkor och församlingar i alla samfund och hans möten präglas av gudomliga mirakler där människor blir frälsta, helade, befriade och upprättade.

Bokens andra del är fylld av berättelser om underbara mirakler som Gud har gjort i olika människors liv i samband med de möten och gudstjänster som Simon har runtom i Sverige. Några människor har till och med bokstavligt talat blivit räddade till livet. När det stått klart för dem att Gud känt till deras planer att ta sitt liv eller rent av att mörda någon annan har de helt enkelt valt att låta bli och vänt sig till Jesus i stället. Ordet ”mirakel” återkommer gång på gång i berättelsen och löper som en röd tråd genom hela boken.

Den oväntade resan är en berättelse om förlåtelsens kraft och vägen ut ur bitterhet och hat. Det är en bok som inte kommer att lämna någon som läser den oberörd.

Göran Jacobson

Simon Ådahl berättar om sin bok, Den oväntade resan. Boken handlar dels om hans liv, men också en resa ut ur religionen och in i relationen med Gud.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *