Trevlig Valborg

NORRKÖPING: På Sydvallen arrangerade 2015 flera organisationer Valborg med dans, sång, musik och försäljning. Vår nättidning fanns på plats och samtalade med både arrangörer och deltagare. I år firar flera organizationer och föreningar Valborg i Hageby!

Det regnade inte så mycket under Valborgsmässoafton i Norrköping. Man sade adjö till vintern och välkomnade sommartiden, precis som man gör varje år. I Hageby slog sig ihop flera organisationer för att arrangera Valborg tillsammans utanför Assyriska Föreningens lokal. Där var det mycket mångkulturellt med cirka 200 personer närvarande som stod och tittade på majbrasan.

Mycket folk

Sussie som är med aktiv och representerar Hyresgästföreningen berättar om Valborgsfirandet där:

Wassim och Usama Issa är nyinflyttade till Sverige och de tycker att Valborgsfirandet var något unikt för dem.  Foto: Wladimir Loyola.

Wassim och Usama Issa är nyinflyttade till Sverige och de tycker att Valborgsfirandet var något unikt för dem. Foto: Wladimir Loyola.

– Idag  har det varit kallt fast det har kommit mycket folk, uppger Sussie.

Det är tredje året som flera organisationer är med och anordnar Valborg tillsammans, där det fanns bland annat dans, sång och musik från olika delar av världen.

Bröderna Wassim och Usama Issa berättar att Valborgsfirande är något nytt för dem men tanke på att de nyligen flyttat till Sverige från Syrien.

– Vi har en sån brasa fast under julen som en kristen tradition, berättar Wassim Issa.

– Som du ser, de flesta som är här idag är arabisktalande, säger Usama Issa.

På plats fanns även representanter från fotbollsklubben Chile Unido. Klubbens ordförande Orlando Cárdenas berättar om föreningens engagemang i Valborgsfirandet.

Chile Unidos ordförande, Orlando Cárdenas städar efter med majbrasan i bakgrunden. Foto: Wladimir Loyola.

Chile Unidos ordförande, Orlando Cárdenas städar efter med majbrasan i bakgrunden. Foto: Wladimir Loyola.

– Detta har vi förberett sedan sex månader tillbaka där vi har tre aktiviteter tillsammans om året som Augustifesten och Julfirandet, påpekar Orlando Cárdenas.

Han säger att de gladaste av alla blev barnen,  där de fick bland annat leka grodan, tillägger han.

De föreningar som anordnar Valborgsfirande är Hagebyhus Fritidsgården, Portalen, Somaliska Föreningen, Sankt Johannes Kyrkan, Hyresgästföreningen och Hyresbostäder.

– Jag tror att stämningen var bra och det kommer att bli så varje år eftersom detta har blivit en tradition bland oss, avslutar Chile Unidos ordförande.

Wladimir Loyola

https://www.facebook.com/anamaria.loyola.5/videos/10152744773116176/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *