Arantxa Álvarez: Från sångerska till programledare

” för kärlekens skull “

NÖJE: Prensa Norrköping hade en exklusiv intervju med Arantxa Álvarez- år 2016 – som jobbar som programledare. Norrköpingstjejen är bosatt i Malmö just nu där hon jobbar med sin nuvarande karriär. Innan dess var hon sångerska. Arantxa var villig att berätta om sitt liv och hennes passion inom medie och underhållningsbranschen.

 

Arantxa spelar i Sveriges Radio studio. Foto: Privat

Arantxa spelar i Sveriges Radio studio. Foto: Privat

 Arantxa. Berätta lite om dig själv och om vad du gör om dagarna.
Det är ganska lustigt eftersom jag själv inte riktigt vet vad man ska sätta för ” titel ” direkt, andra tycker att jag är någon slags “profil” från Norrköping men det är alltid svårt att svara på en sån fråga.. men om jag inte ska göra det varken lätt eller kort så skulle jag säga att jag är en frilansande journalist/programledare/underhållare/artist och det kanske är lite ” allt- i – allo ” man ska vara nu för tiden iallafall …  Men jag tror ändå att jag kom på ett kort och bra svar, vilket är: att jag har eget företag och frilansar inom Radio och TV branschen i Sverige ! Snyggt va?
Hur började din programledarkarriär och hur har den utvecklats sig med tiden?
Det hela började med att jag exponerades i talangtävlingen IDOL 2013 och kom till topp 20 vilket var en sjukt häftig grej ! Jag sökte lite av en slump och för att några vänner hade sagt att ” Arantxa, du borde ju söka till idol !” Så när jag ändå hade flyttat till Malmö för att studera ekonomi, och auditionturnén åker genom Malmö så hade jag faktiskt inga ursäker; så jag tog en taxi till Slagthuset och provade på !
Under den tiden så fick jag ganska mycket tv-tid och mycket av min personlighet speglades.. Efter att tävlingen var över för min del så fick jag ett samtal av P3-chefen Julia Blomberg där hon frågade om jag skulle vara intresserad av att testa på “radio ” … jag trodde ju först att det var ett skämt när jag under samma veva hade flyttat hem och tillbaka hos mina föräldrar i Norrköping, Navestad och samtidigt som jag höll i telefonen i högra handen så höll jag i kopplet i vänstra handen… jag var alltså ute och rasta vår hund när jag fick det där supercoola samtalet av Julia Blomberg om att ” testa på radio “.
Rätt som det var så handlade det om att sända Sveriges Radio största radioprogram vilket är, “Morgonpasset i P3” som jag nu har sänt som programledare två somrar i rad… När jag tänker efter så var det en väldigt stor grej att gå från att inte ha sänt radio en endaste timme till att få chansen att sända SR’s största program. Jag borde ha varit mer nervös och rädd än vad jag var, men jag antar att jag hade fullt upp av att vara nyfiken, njuta och att bara ta in allt och lära mig en massa fantastiska saker om den här nyfunna världen för mig.

Hur kommer det sig att du flyttade till Malmö?

Arantxa som programledare i Idol. Foto:Privat

Arantxa som programledare för Idol. Foto:Privat

Jag kan inget annat säga än ” för kärlekens skull ” , min sambo har fast tjänst i Malmö kommun och för närvarande så har jag ett mycket mer flexibelt jobb och jag har inga problem med att jobba uppe i Stockholm eller i andra städer för den delen, för då har jag en anledning till kramas och att hälsa på hos mami och papi i Norrköping.
Vad är det för skillnad med att bo i Malmö jämfört med Norrköping?
Skillnaderna är såklart att jag inte har min familj och mina närmaste vänner här nere i Malmö.. Sen är det ju den självklara skillnaden att det här är en större stad än mitt hjärta Norrköping. Men jag känner att Malmö är lite som min “lover”, och att Norrköping är mer som min trofasta kärlek.. Man kysser liksom aldrig sin älskare på munnen, men man älskar sin trofasta med hela ens hjärta… och kysser den på munnen.
Vilka program har du varit med om och animerat? 
Morgonpasset i P3 är ett sådant program som man måste bygga upp och planera inför sommaren, det ska vara mer “lekar och skoj” , helt enkelt mer ” sommaranda ” så då sitter man och brainstormar loss med idéer och programpunkter under planeringsveckan. Men jag kommer alltid med kreativa tankar och idéer under olika gig och uppdrag, jag antar att det är en del av jobbet liksom.
Kan du beskriva de lite ,en efter en, om hur erfarenhetena varit i dem?
Arantxa Álvarez tackar sina föräldraa för vem hon är nu. Foto:Privat.

Arantxa Álvarez tackar sina föräldraa för vem hon är nu. Foto:Privat.

Vilken har varit de viktigaste scenarion för dig, Arantxa?

 Jag tar alla chanser som jag får till att göra de flesta scenarion dom till de ” allra viktigaste ” och om inte så kommer man alltid att lära sig något av det.
Vad är det bästa med att vara programledare? Och det som inte är så bra med det?
Det bästa är kicken man får av att sända live, eller nej förresten, att det är så himla jäkla kul !
Ingenting är riktigt skrivet i sten och man får ta olika situationer som dom kommer.. Man lär sig så otroligt mycket, och man lär sig otroligt mycket om sig själv och jag skulle säga att det inte riktigt finns något negativt med det.
Du har varit sångerska tidigare. Hur var den erfarenheten och varför valde du att bli programledare i ställe?
Det är ingenting som man riktigt ” väljer ” utan man ser hur korten i handen ser ut, jag menar om det ser ut som att jag kommer att få ” kåk” istället för ett par i treor så siktar jag självklart på det.
Musiken sysslar jag inte med riktigt utåt, men jag sätter mig självklart ner med min gitarr och skriver lite.
Men nu senast så skrev och sjöng jag refrängen till artisten Juan Havanas singel “moderjord” i hans senaste album “papiledig” som finns på Spotify.

 Vilka blir dina nya projekt?

Arantxa som fotomodell. Foto: Privat.

Backstage på Idol Extra. Foto: Privat.

Förhoppningsvis så blir dom jäkligt roliga och så kommer jag lära mig lika mycket som de andra projekten, om inte mer.
 Hur ser det ut för dig om 5 år, tror du?
Har ingen som helst aning, då är jag 29 år gammal… haha usch, påminn mig inte tack ! Föredrar att tänka dagvis, eller veckovis.
 Vad vill du säga till dagens ungdomar som ser dig som en förebild?
Jag vill säga att dom bara ska vara sig själva, oavsett om det gäller sexualitet, stil, intressen, whatever ! Gör det du brinner för och skit fullständigt i vad andra säger… för jag menar, om inte du tar ut din fulla potential, vem kommer annars att göra det ?
Vill du ge en speciell hälsning till din publik, särskilt de spansktalande i Norrköping och resten av Sverige?
Häng med mig på min resa ! Det kan gå precis hur som helst, men jag lovar att det blir spännande !
Wladimir Loyola
wladimir.loyola@gmail.com

One thought on “Arantxa Álvarez: Från sångerska till programledare”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *