Sabina har passion och kärlek för musik

Den chilenska sångerskan uppmanar dagens ungdomar att tro på sig själva och aldrig ge upp

MUSIK: Prensa Norrköping intervjuade Göteborgstjejen med chilenska rötter, Sabina Faundez, som är sångerska och som jobbar för E10 Music Studio. Hon berättar om sin artistkarriär, särskilt för dem som inte vet vem hon är.  

Sabina Victoria, är hennes riktiga namn. Hon bor i Göteborg tillsammans med sin 4-årige son och är utbildad förskollärare. Förutom musiken har Sabina dansat hela sitt liv. Vid 12 års ålder började hon tävla inom Boliviansk folkdans och tävlade fram till 2015. Numera tar hon sin plats i gymmet och trivs där! Det finns andra saker som hon står för som hon gärna förmedlar vidare till sin son och andra i sin omgivning, som till exempel att vara mån om vår planet vi lever i, djuren och rättvisa.

Hur började din artistkarriär och hur har den utvecklats sig med tiden?

Min passion föddes samma dag som jag! Minns fortfarande då min pappa spelade gitarr och min storebror tillsammans med min sjöng. Först då jag fyllde 9 år kände jag i mitt hjärta att detta är MITT, detta är en del av mig jag inte kommer att kunna släppa. Sedan dess har jag stått på scen i tävlingar där jag har fått pris, festivaler, fester, bröllop, begravningar, dop och andra typer av evenemang. Jag vad del av Monserrat Bustamantes akademi (sångerska från sångtävlingen “Rojo,fama contra fama”) i Chile där jag fick utveckla min sång, dans och teater talanger med speciella pedagoger. I samma sammanhang fick jag ta del av programmet “Rojo, fama contra fama”. Där jag åkte med Monsterrats akademi och uppträdde. Jag har haft turen och äran att kunna stå på scen tillsammans med Yoan Amor och vi har även en inspelad cover tillsammans.

DSC_0270Jag var på en “Bachata festival” som verkställdes i Finland och varit i Norge vid ett par tillfällen. Uppträdanden har jag haft i olika ställen i Sverige och jag har haft mycket tur för att oftast har personer sökt sig till mig och gett mig självförtroendet och stöden jag har behövt för att kunna komma dit jag är idag.

I dags läget har jag haft turen att få vara del av det självständiga skivbolaget “e10 Music”. Teamet som finns i e10Music är fantastiskt och vi håller just nu på att skapa musik för att dela med Sverige, latinamerika och resten av världen. Jag har en känsla av att det kommer att bli  riktigt bra, så mycket jag tror på oss! Vi har även haft  samarbete med andra artister som t.ex. från Chile och Argentina och det forsätter. Erfarenheten är helt fantastisk och detta är bara början!

Vilka är dina favoritmusikstilar?

Många typer av stilar!! Det finns kärlek och skönhet i så många muskstilar att det gör det väldigt svårt att välja. Min favorit stil att sjunga är R&B om jag skall välja en. Annars tycker jag mycket om latinamerikansk musik som bachata, folkmusik, reggaeton men även klassisk musik, rock, pop.

Vad har du producerat hittills?
 Låten vi nu har släppt är en latinamerikans version av låten “what is love” från serien “Empire”. Denna låt har e10Music och jag jobbat länge på för att få en attraktiv och härlig bachata. Den finns på engelska och även på spanglish och låten kommer ni att snart kunna hör på bl.a. Spotify.
Vilka priser har du vunnit?
Jag deltog i tävlingen “El bachatazo”  som ägde rum på La Isla i Stockholm och finalen i Salsakryssningen. Där fick jag 2:a plats. På den andra tävlingen “Latin Song Contest”  som ägde rum i Göteborg,  fick jag mitt 1:a pris.
Vilka har varit de viktigaste scenarior för dig, Sabina?DSC_0134
Det var min upplevelse i akademin i Chile definitivt! Ett helt annat land att vistas i artist välden var en obeskrivlig upplevelse. Den varade inte länge eftersom att jag var i Chile på semester i 3 månader. Men det satte sin spår djupt i mitt hjärta. Sedan är allt som händer idag något jag ser som ett av de roligaste och viktigaste momentet i mitt artistiska liv och jag njuter varje sekund eftersom att man känner att det är rätt stöd och drivande personer som tror på mig.
Vilka blir dina nya projekt?
7. Det finns mycket jag vill göra just nu, men fokus ligger nu i att hitta en (helst flera) låtar som kan slå högt! Det tar tid, men jag känner på mig att vi är på god väg. Vi måste jobba hårt och lägga i passionen och kärleken i det vi gör, gör vi det, är inget omöjligt.
Hur ser det ut för dig om 5 år tror du?
Om jag får önska? Att jag fortfarande sjunger, skapar musik, fortsätter inspirerar och inspireras. Om allt går som jag vill, hoppas jag också på att musiken vi skapar idag, fortfarande lyssnas på då!
Vad vill du säga till dagens ungdomar som ser dig som ett förebild?
Att dem skall tro på sig själva! Lita på att dem kan och att det är mycket som är väldigt tufft att åstadkomma men INGET är omöjligt. Ge aldrig upp på något ditt hjärta säger är rätt. Om du känner att din värld rasar samman, skriv ner det på ett papper och skapa dina toner. För att på så sätt, kan någon annan som känner sig likadan, veta att dem inte är ensamma. Vi är alla ett och musiken är vårt språk.
Vill du ge en speciell hälsning till de spansktalande i Norrköping och resten av Sverige.
Ja, absolut! Till e10Music som arbetar hårt varje dag, speciellt Mario Vergara. Till Mario Encalada och Hernan Butin som nyligen har varit delaktiga till skapandet av “What it love/Que es amor”. Självklart till alla som har visat sitt stöd och till dem personer som ger mig möjlighet att visa min passion som t.ex. Radio Amiga och ni Prensa Norrköping! Jag uppskattar varenda en av er, det är ni som gör detta ännu roligare än vad det är och förutom min son, är även ni min drivkraft.
Wladimir Loyola
wladimir.loyola@gmail.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *