Swetoner erbjuder bra service till låg kostnad

NORRKÖPING: Tryckeriet och refillbutiken Swetoner finns på Drottninggatan sedan fem år tillbaka. Där jobbar, bland annat, Zelani, tillsammans med David Streit, två unga utländska driftkrafter som ger en kvalitétsfylld lågkostnadsservice på svenska och engelska.

Swetoner startades för fem år sedan av LiU-studenten Zelani, en ung driftkrafter som kan tjäna sina kunder på både svenska och engelska. För tre och ett halvt år sedan blev David Streit anställd på butiken. Innan dess hade man bara refilltjänster för bläckpatroner och lasertoner på Swetoner. David hade själv arbetat i olika tryckerier tidigare och med tanke på hans erfarenhet anställdes han till butiken. När han påbörjade sitt arbete där, köpte man tryckerimaskiner och all utrustning för att få igång tryckeritjänsterna. Prensa Norrköping intervjuade David som berättar om de tjänster som butiken erbjuder till sina kunder.

Ett brett sortiment av bläckpatroner säljs på tryckeri och refillbutike Swetoner: Foto: Wladimir Loyola.

Ett brett sortiment av bläckpatroner säljs på tryckeri och refillbutiken Swetoner: Foto: Wladimir Loyola.

– Vi erbjuder alla möjliga produkter inom tryckeri som visitkort, flyers, affischer, biljetter/Block, broschyrer/Magasin, bröllopshäften, kort, böcker, häften, CD/DVD Produkter, etiketter, textiltryck, skyltar, fönster- och bildekorer, foliering, dekaler, roll upp, och broschyrer. Kalendrar, pappersmappar, pappersväskor, plastkort, plastfickor, ringmappar, pärmar, vykort, fotocanvas, musmattor och fototapet är andra saker som vi trycker här i butiken. Vi gör även Dome-dekaler samt fasadflaggor, banderoller och beachflaggor. Till vårsäsongen erbjuder vi försäljningen av studentskyltar. Vi kan trycka med din egen logga, bild eller text. Vi hyr ut även bilar för flytt och last. Vi fyller dessutom på tomma bläckpatroner som kunderna tar med sig till oss. Till skillnad från att köpa nya bläckpatroner kan folk spara upp till 70 procent av den egentliga kostnaden. Dessutom fyller vi på lite mer bläck än normalt. Varje patron kan fyllas 3-4 gånger, men vi säljer även originalpatroner. Vi reparerar även skrivare i vår butik. Till skillnad från andra butiker säljer vi till väldigt bra priser. Vid ett tillfälle tryckte vi lite tröjor åt IFK-anfallaren Alhaji Kamara och (nyligen gjorde vi nya TV-skärm menyer åt Ljura Pizzeria.) Andra tryck med egna loggar kan vara pennor, mobilskal, USB, powerbank, flaskor, muggar, glas, plast, stenar, akryl, kristall, metall, golfbollar och paraplyer.

Vilka är dem som jobbar här?

– Tidigare var vi fem anställda här. Nu är vi enbart tre stycken. Det finns dock två åt gången i butiken. Zelani öppnade Swetoner medan han fortfarande läste på LiU (Linköpings Universitet). Zelani och jag jobbar på butiken och erbjuder tjänsterna både på svenska och engelska. På så sätt vill jag säga att det finns fördelar när det finns utländska personer som vill starta eget med tanke på det mångkulturella och språkmässiga. Just nu letar vi efter bland annat utesäljare och nån som marknadsför butiken. Vi har också har en praktikant 1-2 dagar i veckan, där vi tagit emot en ung kille med funktionsnedsättning, så att han kan få nån nyttig erfarenhet och prova på olika saker här i vår butik.

Vilka är för- och nackdelen med att finnas centralt som tryckeri?

– Läget är centralt som är en fördel för oss, eftersom det kommer förbi mycket folk som gör att vi får gratisreklam på köpet. Nackdelarna är att det finns ont om parkeringsplatser.

Vad gör ni för att synas och marknadsföra er?

– Vi annonserar enbart i en varje månad för tillfället. Som jag sade tidigare , vi letar efter nån som kan marknadsföra Swetoner. Dock tänker vi marknadsföra oss mera genom andra medier som Prensa Norrköping till exempel.

Vad vill du säga till kunderna?

– Det är bara unga som jobbar här som har färska idéer om tjänsterna som vi erbjuder till våra kunder och på flera språk. Dessutom trycker vi till billiga priser. Åtminstone prova oss och vår service så du kan spara pengar. Vi hoppas att du gillar vår service och kvalité.

Wladimir Loyola – wladimir@elitcom.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *