Utställning av svenska pappor på Arbetets Mueseum

KONST: Fotograf Johan Bävmans bilder på svenska pappor har visats på Arbetets museum under sommaren 2016. Malmöfotografens projekt av föräldralediga pappor i Sverige har fått stor uppmärksamhet, såväl i Sverige som internationellt. 

Svenska pappor - Swedish dads. Foto: Daniza Loyola

Svenska pappor – Swedish dads. Foto: Johan Bävman

Med sina 45 porträtt vill Johan Bävman skildra det allmängiltiga och kärleksfulla i föräldraskapet. Samtidigt ställer han sig frågan varför så få pappor väljer att ta ut ett halvårs eller längre ledighet med sina barn, när nu Sverige har ett av världens mest generösa och jämlika föräldraförsäkringssystem.

Idén till projektet föddes då Johan Bävman själv var pappaledig i nio månader. Fotografens dokumentära och nära porträtt av långtidsle-diga pappor har skapat stor uppståndelse och publicerats i medier över hela världen.

– Genom igenkänning, att få läsa och se andra pappor som delar med

Utställningen äger rum fram till de 11 september på Arbetes Museum. Foto: Johan Bävman.

Utställningen äger rum fram till de 11 september på Arbetes Museum. Foto: Johan Bävman.

sig av sina tankar och funderingar kring föräldraskapet, kanske fler börjar fundera över sin papparoll och roll som partner. Det är en viktig bit i vägen mot ett mer jämlikt samhälle, säger Johan Bävman till Arbetets Museums hemsida.

Utställningen är producerad av Johan Bävman och har visats på Arbetets museum under tiden 14 maj till 11 september 2016.

Utställningsfakta skriven av

Arbetets Museum

www.arbetetsmuseum.se

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *